Пресрелізи

03.05.2014 / 18:00

Понад 90% споживачів ПАТ «Івано-Франківськгаз» користуються лічильниками газу

ПАТ «Івано-Франківськгаз» вже третій рік поспіль реалізовує інвестиційну програму по безкоштовному встановленю лічильніків. В 2013 році, згідно програми, було встановлено 6 тис. побутових приладів обліку мешканцям області на загальну суму – 7,5 млн. гривень. Загалом, на сьогоднішній день вже 91,6% мешканців Прикарпаття сплачують за природний газ відповідно до реальних обсягів його споживання.

Підприємство проаналізувало рахунки за  газ серед контрольних груп споживачів до та після встановлення лічильників і встановило, що витрати  людей після встановлення приладів зменшилися  в середньому на 56%. Для контрольних груп споживачів обирались родини у складі 3-4 осіб, які користуються плитою та колонкою.

«Відповідно до закону України, до 1 січня 2018 року споживання природного газу повинно обліковуватися в обов’язковому порядку. ПАТ «Івано-Франківськгаз» працює згідно встановленого графіка. Протягом чотирьох років лічильники потрібно встановити у 31 тис. помешкань прикарпатців: 3 тис. лічильників – споживачам, які використовують газ для підігріву води та приготування їжі, тобто користуються двома газовими приладами  (колонкою і плитою) та  28 тис. –  тільки плиткою», –  розповідає перший заступник голови правління ПАТ «Івано-Франківськгаз» Віталій Шульга.

Відповідно до інвестиційної програми ПАТ «Івано-Франківськгаз» на 2014 рік, цього року жителям області буде встановлено 5,5 тис. побутових газових лічильників. Всі прилади обліку і роботи по їх встановленню є безкоштовними для клієнтів компанії.  У випадку відмови споживача від встановлення безкоштовного лічильника, споживачу потрібно встановити прилад обліку за власні кошти.  В іншому випадку ПАТ «Івано-Франківськгаз» буде змушено відключити його від газопостачання відповідно до Закону «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

Довідка
Основною діяльністю ПАТ «Івано-Франківськгаз» є постачання та транспортування газу. Щорічний обсяг транспортування близько 1 млрд. куб. м природного газу.
На сьогоднішній день рівень газифікації області природним газом складає 95,4%. І це один з найвищих показників по Україні.В області газифіковано 597 населених пукти, з них 563 села. Природним газом користується 392 тисячі сімей Івано-Франківщини, 206 промислових підприємств та інші.
В компанії працює 3200 робітників. ПАТ «Івано-Франківськгаз» є одним з найбільших платників податків Івано-Франківської області, щорічно сплачуючи близько 150 млн. грн. у вигляді податків в бюджети всіх рівнів.

• Фахівець зі зв'язків
    з громадськістю